voorlopige header

Kippen

Wij zijn recent gestart met het kweken van kippen via het systeem “mobiele kippenstal”. Dat is een compleet ander model dan het gebruikelijke produktiemodel. Wij kopen eendagskuikens aan in groepen van 300 stuks. Deze worden de eerste 5 weken binnen verzorgd – en daarna hebben ze 4 tot 6 weken weideloop vanuit een mobiele kippenstal.

Dit heeft een aantal voordelen. De kippen krijgen steeds nieuw gras waardoor er geen overbemesting ontstaat en geen afbraak is van veld en natuur. Doordat de kippen hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen, zijn ze gezond en vitaal en behouden ze hun verenkleed intact. Hierdoor zijn ook geen preventieve ziektebehandelingen (b.v. preventief toedienen van antibiotica) nodig. Het vlees wordt nog smaakvoller doordat de dieren meer ontwikkelde spieren hebben en gras eten.

20200923 171643

In zo’n produktiemodel kiezen we bovendien ook voor traaggroeiende rassen, bijvoorbeeld een Sasso, Kabir, Franse geel- of zwartpootkip of Mechelse Koekoek. We zetten telkens kippen op van een bepaald ras tegen een bepaalde afhaaldatum. We streven naar een kip met gewicht tussen de 1,3kg en 1,7kg. Omdat, ook bij de traaggroeiende rassen, de groeisnelheid verschillend is zal de opkweekduur en de prijs verschillend zijn per ras. Je kan het actueel aanbod terugvinden in onze webwinkel.

Ook voor de kippen kiezen we voor een verkoop van kippen “puur” als kip. Momenteel is het enkel mogelijk om kippen "in zijn geheel" te kopen (dus niet versneden).

20210228 160756