voorlopige header

Kippen

Wij zijn recent gestart met het kweken van kippen via het systeem “mobiele kippenstal”. Dat is een compleet ander model dan het gebruikelijke produktiemodel. Wij kopen eendagskuikens aan in groepen van 300 stuks. Deze worden de eerste 5 weken binnen verzorgd in goed geïsoleerde ruimtes – en daarna hebben ze 4 tot 6 weken weideloop vanuit een mobiele kippenstal. Deze is voorzien van zonnepanelen zodat o.a. ventilatie en voedersysteem volledig autonoom werken zonder netstroom.

Dit heeft een aantal voordelen. De kippen krijgen steeds nieuw gras waardoor er geen overbemesting ontstaat en geen afbraak is van veld en natuur. Doordat de kippen hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen, zijn ze gezond en vitaal en behouden ze hun verenkleed intact. Hierdoor zijn ook geen preventieve ziektebehandelingen (b.v. preventief toedienen van antibiotica) nodig. Het vlees wordt nog smaakvoller doordat de dieren meer ontwikkelde spieren hebben en gras eten.

20210404 162831

In zo’n produktiemodel kiezen we bovendien ook voor traaggroeiende rassen, bijvoorbeeld een Sasso, Franse naakthals (geel- of zwartpoot) of Bretoense Koekoek. We zetten telkens kippen op van een bepaald ras tegen een bepaalde afhaaldatum. We streven naar een kip met gewicht tussen de 1,2kg en 1,8kg. Omdat, ook bij de traaggroeiende rassen, de groeisnelheid verschillend is zal de opkweekduur en de prijs verschillend zijn per ras. Je kan het actueel aanbod terugvinden in onze webwinkel.

Ook voor de kippen kiezen we voor een verkoop van kippen “puur” als kip (geen losse stukken). Je kan kiezen je kip "in zijn geheel" kopen of ze door ons laten versnijden (in dit geval rekenen we wel een meerprijs van 1,25 euro/kg). Wil je je kip liever zelf versnijden ? Hierna een link naar een heel handig instructiefilmpje

Haan stevig op poten