voorlopige header

Koeien

Wij kweken dieren van het ras "belgisch wit-blauw". Dit ras is gekend om smakelijk en mager vlees.

Voor ons rundvlees versnijden wij enkel vrouwelijke dieren, die verfijnder vlees leveren dan stieren. Onze dieren worden gevoederd met hoogwaardige grondstoffen, zonder antibiotica en genetisch gemanipuleerde organismen en op basis van puur plantaardige voeding. Het ruwvoeder (gras,mais) komt volledig uit eigen kweek, het overige krachtvoeder kopen we aan bij een kleinschalig familiaal veevoederbedrijf (S.E.F.A.B. uit Ghislengien-Henegouwen) Het bevat extra lijnschilfers, draf, maisgluten, gerst, spelt en goed opneembare vitaminen en mineralen. Tijdens de afmestperiode zorgen wij er steeds voor dat de runderen een portie voordroog (halfdroog gras) ter beschikking hebben. Dit geeft samen met de extra lijnschilfers een betere verhouding aan omega3-omega6 vetzuren in het vlees, wat gezonder is.

Onze dieren worden zoveel mogelijk op de weide gelaten en afgemest in goed ingestrooide stallingen.

We gebruiken zo min mogelijk kunstmest, maar geloven in het principe van de gesloten voedselkringloop dat we zo maximaal mogelijk toepassen.

Wij verkopen dit vlees in pakketten waarbij we er steeds voor zorgen dat een dier helemaal wordt verkocht. Ieder krijgt een deel van koe of kalf en er zijn geen overschotjes! Wij voorzien standaardpakketten maar je kan zeker ook je eigen wensen meegeven voor de samenstelling en manier van versnijden van het vlees (b.v. grootte van je gebraadjes, dikte van de biefstukken,...). Je vindt hierover alle info terug in onze webwinkel.

Voor gehaktbereidingen worden geen fosfaten of andere toevoegingen gebruikt. De enige toevoegingen bij de bereiding van gehaktvlees zijn varkensbuik, varkensschouder, peper, zout, muskaatnoot en eieren.

Het varkensvlees dat gebruikt wordt is afkomstig van onze buren uit de zwalmbeekhoeve.

20200731 174623

Je kan telefonisch of via de webwinkel bestellen voor een bepaalde afhaaldatum.

Je vlees wordt versneden in een EU-erkende versnijderij. Zo wordt het maximum aan hygiëne en professionaliteit gewaarborgd. Vanzelfsprekend worden enkel dieren die bij ons werden grootgebracht voor je versneden. Het vlees wordt vervoerd naar Zwalm in een koelwagen en je kan het bij ons thuis komen afhalen op het afgesproken tijdstip.

Wil je meer info ? Contacteer ons gerust (contactinfo)